Home Knihy Beletrie, zábavná literatura Wilbur Smith - Tetralogie rodu Ballantyu
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Wilbur Smith - Tetralogie rodu Ballantyu

Zlínský kraj
21. 6. 2018 - 11:53
400 Kč
Prodávající

Popis

Knihy prodám jako komplet za 400 Kč.

1)Říše kamenného sokola - Prvni dil tetralogie osudů rodu Ballantyne začíná v roce 1860 v Africe nad obratníkem Kozoroha. Otrokářské lodě brázdí naplno Atlantský oceán a kolem mysu Dobré naděje proplouvá Atlantským oceánem na sever až k ostrovu Zanzibar. Zde nakládají nešťastné oběti, ulovené Araby či vydané vlastním kmenem, za tučné zisky. Otroky přepravují do Ameriky, zatímco Angličané se už snaží prosazovat lidskost a podobné obchodníky chytají. Hlavní proud lapených ubožáků postupuje k moři z nitra země, z neznámých černošských království, rozložených na území, jímž protéká čtvrtá největší africká řeka Zambezi. Tam se rozkládá bájná říše náčelníka jménem Monomatapa. A tam také doktorka Robyn Ballantyneová začíná svou dobrodružnou pouť do nitra horké Afriky. Spolu s bratrem hledá otce, který v těchto končinách založil misii - není však známo, kde přesně a v jakých podmínkách pracuje. Sourozenci postupují proti karavanám s otroky, mířícím k pobřeží Indického oceánu. Cestu plnou dobrodružství zahaluje navíc tajemství věštby kmenové kouzelnice; ta tvrdí, že v zemi mír nebude, pokud sokol nenalezne klidu (jde o sošku sokola z mastku, kterou kdysi dávno opracovali původní obyvatelé této krajiny).

2)Tvrdší než diamant - Pokračování osudů rodu Ballantyneů na počátku sedmdesátých let 19. století v období diamantové horečky na jihu Afriky, kdy zejména odbojný kmen Matabelců se neváhá střetnout s bělochy.

3)Andělé pláčí- Zouga Ballantyne, jeho sestra doktorka Robyn a spolehlivý stopař Jan prožívají další dobrodružství v africké buši na území bývalé bájné říše vládce Monomatapy. Vrcholí válka, při které se bílí i černí obyvatelé Jižní Rhodesie marně snaží zastavit postup agresorů. Nedotknutelnost vlastního území bohužel obhájit nedokázali a zůstali celým západním svobodným světem.

4)Leopard loví v temnotách- Caig Mellow, poslední z rodu Ballantyneů, opustil rodnou Rhodesii. Z rodinného bohatství si neodnesl nic, naopak v zoufalých bojích za zachování svobody a existence civilizovaného státu přišel o nohu. Nyní se vrací s tajným posláním. Společně s mladou fotografkou, vedenou ekologickými snahami, se snaží odhalit příčiny a mechanismus černého obchodu se slonovinou, do něhož jsou zapleteny nejvyšší vládní špičky.

Wilbur Smith - Tetralogie rodu Ballantyu

Zavřít Zavřít
Prodávající
Jana Macková
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!