Home Knihy Beletrie, zábavná literatura Jeremiáš - Franz Werfel I. a II. díl
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Jeremiáš - Franz Werfel I. a II. díl

Jihomoravský kraj
26. 10. 2020 - 19:55
140 Kč
Prodávající

Popis

Jeremiáš - Franz Werfel I. a II. díl

váz., 648 str., vyd. v r. 1967

Životní příběh starozákonního proroka Jeremiáše byl a zůstává stále i naléhavým varováním před všemi podobami osobního a společenského násilí. Tak jej chápal i slavný pražský rodák Franz Werfel (1890–1945) ve svém románu o těžké úloze této velké biblické postavy.

Román vznikal pod vlivem tíživých událostí v Německu roku 1936, a to umocňovalo působnost dávného Jeremiášova poslání. Přestože již v roce 1933 byly v Německu spáleny všechny Werfelovy spisy, neváhal se svým novým dílem postavit sílící totalitní nacistické praxi a vůbec všem, pro něž byla vždy prvořadou jejich vlastní moc. Ve Werfelově pohledu se tak postava babylonského krále Nabukadnezara stávala snadno srovnatelnou s osobou Adolfa Hitlera, utrpení proroka Jeremiáše s utrpením Židů či zničením Jeruzaléma a jeho Chrámu roku 586 př. Kr., apokalyptickým obrazem budoucnosti Evropy ohrožené nacismem. I dnes si vynikající Werfelovo dílo zachovává svou aktuálnost. Vždyť totalitní myšlení nijak nevymizelo ze světového dění, jen jeho metody mění svou tvář.

Název : Jeremiáš
Autor : Franz Werfel
Popis : Franz Werfel - Jeremiáš. Vydalo nakl. Lidová demokracie, Praha 1967. dva díly celkem, v ochraném pouzdru, drobné stopy po navlhnutí, pouzdro na krajích odřené, hřbet vybledlý, celkově v dobrém stavu Vydalo nakl. Lidová demokracie, Praha 1967. dva díly celkem, v ochraném pouzdru, drobné stopy po navlhnutí, pouzdro na krajích odřené, hřbet vybledlý, celkově v dobrém stavu
použité zboží

Jeremiáš - Franz Werfel I. a II. díl

Zavřít Zavřít
Prodávající
petra k
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!